2024. május 3. péntek

2022. március 16., szerda 13:58

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 16., szerda (OS) - 03.21. Felemás zoknis flash mob akciók Európa szerte a Down-szindróma Világnap alkalmából

Az idei Down-szindróma Világnap egy különleges nemzetközi összekapcsolódásról szól a tánc segítségével. Több mint 25 európai városban vesznek részt önként szerveződő csoportok abban a flash mob kihívásban, amit Kimberose: Back on my feet című számára táncolnak el az ebből az alkalomból kitalált koreográfiára: (4) Facebook
A Rejtett Kincsek Down Egyesület is bekapcsolódott a felhívásba, Nyíregyházán és Budapesten hívjuk fel a figyelmet a Down szindrómával élőkre, és arra, hogy egymás elfogadása, támogatása mindannyiunk érdeke.
     Természetesen a Világnapot jelképező felemás zokniban, ami utal az extra kromoszóma formájára és egyben arra is, hogy nem vagyunk egyformák. Budapesten Angyal András, a Szombat Esti Láz profi táncosa, Nyíregyházán pedig Kalapos Tamás zumba oktató állt mellénk, hogy segítsék a lelkes táncolókat. Köszönjük Európa legnagyobb területű fogyatékosság-barát közösségi terének, a Premier Kultcafénak és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak, hogy a lebonyolításban segítségünkre vannak.
     Mi hisszük, hogy a különbség kisebb, mint gondolnánk!

Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

------------------------------------------------------------------