OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. március 16., szerda 13:58

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 16., szerda (OS) - 03.21. Felemás zoknis flash mob akciók Európa szerte a Down-szindróma Világnap alkalmából

        Az idei Down-szindróma Világnap egy különleges nemzetközi összekapcsolódásról szól a tánc segítségével. Több mint 25 európai városban vesznek részt önként szerveződő csoportok abban a flash mob kihívásban, amit Kimberose: Back on my feet című számára táncolnak el az ebből az alkalomból kitalált koreográfiára: (4) Facebook
A Rejtett Kincsek Down Egyesület is bekapcsolódott a felhívásba, Nyíregyházán és Budapesten hívjuk fel a figyelmet a Down szindrómával élőkre, és arra, hogy egymás elfogadása, támogatása mindannyiunk érdeke.
     Természetesen a Világnapot jelképező felemás zokniban, ami utal az extra kromoszóma formájára és egyben arra is, hogy nem vagyunk egyformák. Budapesten Angyal András, a Szombat Esti Láz profi táncosa, Nyíregyházán pedig Kalapos Tamás zumba oktató állt mellénk, hogy segítsék a lelkes táncolókat. Köszönjük Európa legnagyobb területű fogyatékosság-barát közösségi terének, a Premier Kultcafénak és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak, hogy a lebonyolításban segítségünkre vannak.
     Mi hisszük, hogy a különbség kisebb, mint gondolnánk!

     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.