OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. március 17., csütörtök 16:21

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. március 17., csütörtök (OS) -

    Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában? – nemzetközi alvás konferenciát tartottak a Magyar Tudományos Akadémián  a World Sleep Day, Alvás Világnapja (március 18.) alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián, a Magyar Alvás Szövetség rendezésében.
A World Sleep Society  több mint 70 országot magában foglaló nemzetközi program magyarországi rendezvényére a Magyar Alvás Szövetség szervezésében került sor, amelynek központ témája volt: Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában? A nemzetközi és hazai kutatások egyértelműen az alvásállapot minőségi romlásáról számolnak be, kiemelten a nők és a fiatalok helyzete súlyosbodott.  A neurológusok, pszichiáterek, pszichológusok, alváskutatók hangsúlyozták a perevenció fontosságát, szóltak a szükséges alvásmennyiségről és annak időzítéséről, a pandémia-alvás-depresszió összefüggéseiről, és az alvás szerepéről a rendszeres mozgás és a sport területén. A konferencián ismertették a 2022. évi Alvás Éves Jelentést (Annual Report), sor került a hazai alváskultúra kiválóságainak elismerésére. A 2022.évi Sleepfriendly Product/Alvásbarát Termék 2022 minősítő elismerést a Cardo Hungary, a Sleepfriendly Company/Alvásbarát Vállalat 2022 minősítő elismerést az E-ON, a Sleepfriendly Hotel/Alvásbarát Szálloda  minősítő oklevelet kapták:  Oxigén Hotel Noszvaj,  nemzetközi:  Tschuggen Grand Hotel (Svájc). A Magyarország első Alvás Nagykövete kinevezést Havasi Gergő hétszeres magyar bajnok kajakozó vette át.  
     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.