2024. május 4. szombat

2022. március 17., csütörtök 16:21

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. március 17., csütörtök (OS) -

Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában? – nemzetközi alvás konferenciát tartottak a Magyar Tudományos Akadémián  a World Sleep Day, Alvás Világnapja (március 18.) alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián, a Magyar Alvás Szövetség rendezésében.
A World Sleep Society  több mint 70 országot magában foglaló nemzetközi program magyarországi rendezvényére a Magyar Alvás Szövetség szervezésében került sor, amelynek központ témája volt: Hogyan alszik a világ a pandémia után, a háború árnyékában? A nemzetközi és hazai kutatások egyértelműen az alvásállapot minőségi romlásáról számolnak be, kiemelten a nők és a fiatalok helyzete súlyosbodott.  A neurológusok, pszichiáterek, pszichológusok, alváskutatók hangsúlyozták a perevenció fontosságát, szóltak a szükséges alvásmennyiségről és annak időzítéséről, a pandémia-alvás-depresszió összefüggéseiről, és az alvás szerepéről a rendszeres mozgás és a sport területén. A konferencián ismertették a 2022. évi Alvás Éves Jelentést (Annual Report), sor került a hazai alváskultúra kiválóságainak elismerésére. A 2022.évi Sleepfriendly Product/Alvásbarát Termék 2022 minősítő elismerést a Cardo Hungary, a Sleepfriendly Company/Alvásbarát Vállalat 2022 minősítő elismerést az E-ON, a Sleepfriendly Hotel/Alvásbarát Szálloda  minősítő oklevelet kapták:  Oxigén Hotel Noszvaj,  nemzetközi:  Tschuggen Grand Hotel (Svájc). A Magyarország első Alvás Nagykövete kinevezést Havasi Gergő hétszeres magyar bajnok kajakozó vette át.
     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

------------------------------------------------------------------