OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. március 18., péntek 14:19

A Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. március 18., péntek (OS) - Együttműködésben a  Szatmárnémeti Zsidó Hitközösség és a Magyarhoni Zsidó Imaegylet: A Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke Prof. dr. Róna Tamás adta át az értékes fűtésrendszert a nagy múltú és lélekszámú közösségnek.

    "Mi nem csak arra vállalkoztunk, hogy a helyi magyar kisebbséget képviseljük, hanem hogy önöket is képviseljük. Önök mellett voltunk, amikor elnökünk kötelezővé tette a zsidó történelem és a Holokauszt történelmének tanítását a román iskolákban. Az RMDSZ mindig mellette volt és mellette lesz a zsidó közösségnek – emelte ki Pataki Csaba.

"A szatmári zsidóság része Szatmárnémeti identitásának, együtt harcoltak a magyarokkal 1848-ban a tizenötös huszárezredben, majd a Kiegyezés után együtt építettük közösen ezt a város" – emelte ki Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor.

Szalay-Bobrovniczky Vince szerint példaértékű a ZSIMA és a főrabbi munkája.

"Nem olyan régen jött létre a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, amely egy olyan civil, vallási kezdeményezés, amelyet mi azért karoltunk fel, mert azt láttuk, hogy a magyarországi neológián belül szükség van ezekre a hangokra, illetve hogy a vallási vezetők is kellőképpen megbecsültnek érezhessék magukat az otthoni közéletben. Róna Tamás főrabbi úr ezt tudja biztosítani. Ezt a közösséget végeredményben a kérésünkre főrabbi úr és elnök úr kezdték el összekovácsolni, láthatóan nagy sikerrel"  - vélekedett Szalay-Bobrovniczky.
    
     Kiadó: Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.