OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. március 20., vasárnap 13:06

JAVÍTÁS - OS - A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 20., vasárnap (OS) - DK: Kiderült, miért államosíthatták a meddőségi ellátást – Novák Katalin sógornője és az Orbán család szülésze kerülhetett pozícióba

    2019-ben a kormány minden szakmai megfontolást nélkülözve megkezdte a magán meddőségi ellátás, többek között a debreceni Kaáli Intézet államosítását. A szakértők már akkor egyetértettek abban, hogy a kormány célja a politikai hatalomgyakorlás. Most a DK tudomására jutott, hogy január 15-i hatállyal azt a Dr. Vesztergom Dórát bízhatták meg a meddőségi klinikák állami koordinálásával, aki Novák Katalin hivatalba lépő köztársasági elnök sógornője, a meddőségi program szakmai felelőse pedig az a Dr. Tűzkő Nándor lehet a szakmából származó információk alapján, akit az Orbán család házi szülész-nőgyógyászaként ismer az orvostársadalom.

A DK azonnali válaszokat és felvilágosítást követel a megválasztott köztársasági elnöktől és a miniszterelnöktől az ügyben, különösen mivel a kinevezésekről a mai napig nem számolt be a Magyar Közlöny. A DK szerint Novák Katalinnak, Orbán Viktornak és Kósa Lajosnak, aki szó nélkül hagyta a Kaáli Intézet államosítását, szintén tisztáznia kell az érintettségét a kormány egyik legmocskosabb ügyében. Nem maradhat következmények nélkül, ha a Fidesz azért taposott bele az emberek egyik legérzékenyebb magányügyébe, a gyermekvállalásba, hogy saját csókosait helyzetbe hozza.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.