OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. március 22., kedd 15:15

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - Kormányzati támogatással folytatódik a Volánbusz jármű-fiatalítási programja

    Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter elmondta: "A kormány elkötelezett a közösségi közlekedés fejlesztési céljainak megvalósítása mellett; a környezet megóvása és a fenntartható közlekedés megvalósítása érdekében a flottafejlesztésben a zöld szempontoké a főszerep. Annak érdekében, hogy minél több utazó válassza az autóbuszos közlekedést, a közlekedési vállalat 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjának keretében – a tavaly év végéig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 1780 új és újszerű, környezetkímélő, komfortos és biztonságos autóbusz állt, illetve áll forgalomba, köztük 41 darab elektromos meghajtású autóbusz, amelyek már egyáltalán nem terhelik károsanyag kibocsátásukkal a környezetet."

A Volánbusz az autóbuszpark megújítása által közvetlen módon tudja növelni a szolgáltatás színvonalát, ezáltal biztosítva az utasoknak biztonságos, magas komfortfokozatú, környezetbarát utazást. A korszerű járműveknek jelentős munkaerő megtartó, illetve vonzó hatásuk is van, hiszen ergonomikus munkakörnyezetet teremtenek, javítják a dolgozók munkakörülményeit.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2022. március 22.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.