OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. március 25., péntek 13:53

A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség (HAND Szövetség) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 25., péntek (OS) - A HAND Szövetség globális felelősségvállalásra nevelés terén megfogalmazott hosszú távú kutatási célja a globális nevelés szempontjainak és tartalmainak szélesebb körben való megjelenítésének és érvényesülésének vizsgálata a hazai pedagógusképzésben. E tevékenységen a visegrádi országokban működő civil partnerekkel és hazai egyetemekkel dolgozik együtt. Legutóbb az ELTE-n és a PTE-n zajlottak mini kutatások a részvételi rendszertérképezés módszerével, amelyek eredményeit, és az azok alapján megfogalmazott szakmai ajánlásokat kutatási jelentésben publikálták, valamint hazai és nemzetközi rendezvényeken disszeminálnak. 2021. decemberében újraindította Globális Felelősségvállalásra Nevelés Munkacsoportját.

    A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség (HAND Szövetség) egyik fontos célja a fenntartható fejlődés előmozdítása az oktatás területén. Kutatások keretében a globális felelősségvállalásra nevelés szempontjainak és témáinak megjelenítését és érvényesülését vizsgálja a hazai pedagógusképzésben. A visegrádi országokban működő civil partnerekkel és hazai egyetemekkel dolgozik együtt. Az Európa Tanács Észak-Dél Központja támogatásával megvalósuló “Teachers as change agents - continued" kutatási projekt keretében az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem pedagógus hallgatóival és oktatóival dolgozott együtt egy-egy pilot kutatáson.
    
     Kiadó: Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség (HAND Szövetség)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.