OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. március 30., szerda 13:11

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - Ünnepélyes épületátadás Érden Az Érdi Járásbíróság és az Érdi Járási Ügyészség új épületének átadása alkalmából 2022. március 30-án sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepi rendezvényt tartottak. A résztvevőket dr. Polt Péter, legfőbb ügyész és dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte.

    Dr. Senyei György köszöntőjében kiemelte, hogy Érd, mint megyei jogú város folyamatosan növekvő lakosságszáma indokolttá tette egy helyi bíróság felállítását. A járványhelyzet még inkább átformálta a bíróságokhoz való hozzáférés fogalmát, hiszen a digitalizáció térhódításával egyre nagyobb szerepet kap az online ügyintézés. Ennek ellenére nem szorulhat háttérbe a bíróságok fizikai megközelíthetősége és az a célkitűzés sem, hogy a jogkereső állampolgárok a lakóhelyükön intézhessék bírósági ügyeiket. Az Érdi Járásbíróság 2019-ben ideiglenes bérleményben kezdte meg működését, végleges és méltó elhelyezésére a most átadott, a bírósági építészeti hagyományok szerinti, ügyészséggel közös épületben kerül sor.
    
     Kiadó: Országos Bírósági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.