OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. április 1., péntek 10:53

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 31., csütörtök (OS) - 2022. április 2. – Az autizmus világnapja. 2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozatában döntött, hogy április 2-a az Autizmus Világnapja azért, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földönA nemzetközi statisztikák szerint az autizmus spektrum zavar előfordulásának gyakorisága dinamikusan nő, a legfrissebb adatok szerint a gyermekek körében közelít a 2%-hoz. Az óvodákban és az iskolákban ma már kb. minden 3. osztályteremben ül egy gyermek, akinek a mindennapjait az autizmus befolyásolja.

    Idén is kékben ragyog a Szabadság-szobor minden autista társunkért és a hétköznapjaikat támogató, segítő családokért, szakemberekért! Napjainkban már aligha találunk olyan gyermeket, vagy felnőttet, aki ne találkozott volna személyesen autista személlyel. Várakozhatunk közösen az orvosnál, állhatunk együtt a sorban a boltban, lehet a gyermekünk osztálytársa, vagy akár a munkatársunk is valaki, akinek a mindennapjait meghatározza az autizmus spektrum zavar. Április 2-án és az azt követő napokban, hetekben a világ minden táján kékbe borulnak ikonikus épületek, híres természeti képződmények. Magyarország is csatlakozik a Ragyogj kéken! figyelemfelkeltő kampányhoz. Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és tagszervezetei országszerte több, mint 60 rendezvénnyel hívják fel a figyelmet az autista emberek társadalmi elfogadására.
     Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.