OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2022. április 7., csütörtök 10:55

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. április 7., csütörtök (OS) - Az év kiemelt rákellenes konferenciája - Kormányprogram szintre emelkedett a Nemzeti Rákellenes Program. Ennek apropóján és a Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző életmód népszerűsítésére országos konferenciát szervez A rák ellen... Alapítvány Tegyük szerethetővé a rákellenes életmódot! címmel.

        A konferencia szándéka szerint rámutat: több szektor összehangolt együttműködésével, színvonalas programokkal, jó kommunikációval hatékonyan valósulhat meg a 2030-ig meghirdetett Nemzeti Rákellenes Program.
     Prof. Dr. Kiss István daganatkutató orvos, A rák ellen... Alapítvány elnöke kiemeli: "Ma már nélkülözhetetlen, hogy minél többen ismerjék a betegségek, különösen a rákbetegség megelőzésének módjait. Lényeges a szűréseken való részvétel minél szélesebb körben való népszerűsítése. A rendezvény ezek  sorakoztatja fel többféle megközelítésben."
     A konferencia szaktekintély előadói 4 szektor képviseletében mutatják be milyen eszközök és milyen együttműködések állnak rendelkezésre, hogy a Nemzeti Rákellenes Program hatékonyan megvalósulhasson, A konferencia fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, védnökei Prof. Dr. Horváth Ildikó államtitkár, Emmi és Prof. Dr. Polgár Csaba főigazgató, OOI.
     Szájüregi és bőrrákszűrés, valamint általános állapotfelmérés is kíséri az eseményt.
     Bővebb információ a rákellenes konferencia weboldalán érhető el.
     Sajtóregisztráció, interjúszervezés: rakellen@rakellen.hu

     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.