OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. április 12., kedd 09:20

A SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. április 12., kedd (OS) - Több száz menekültet, köztük fogyatékkal élőket is segít az SOS Gyermekfalvak. Az elmúlt hetekben több millió menekült kényszerült elhagyni Ukrajnát. 90 százalékuk nő vagy gyermek. Érkeznek családok fogyatékkal élő gyerekekkel is, az SOS többek között nekik indított programot.

    Az SOS Gyermekfalvak a II. világháború után azért jött létre, mert sok gyermek elveszítette a szüleit. A nemzetközi szervezet 73 éve vesz részt a háborúval sújtott gyerekek életében világszerte, most a hazánkba tömegesen menekülő családokon is segítene. A 2015-ös menekült válságban a magyar SOS menekülteket célzó programjával már aktívan részt vett ellátásukban, jelenleg a Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezettel közösen olyan menekülteket fogad, akik ellátása fogyatékosságuk miatt megoldatlan.  A program különlegessége, hogy nem csupán szállást és ellátást kapnak, hanem speciális segítséget is.
"Egy autista vagy Down-kóros gyermekkel az élet önmagában is bonyolultabb. Rendszeres gyógypedagógiai, orvosi, pszichológusi ellátásra van szükségük. Azokat a családokat, ahol fogyatékkal élő családtag is van, a háború különösen súlyosan érinti, kulcsfontosságú, hogy olyan értő környezetben legyenek, ahol rögtön szaksegítséget kapnak" – mondta Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak szakmai vezetője. 30 menekült már megérkezett a szabadszállási Strázsa Tanyára, ellátásukat az SOS-sel közösen megkezdték.


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.