OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. április 12., kedd 09:20

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. április 12., kedd (OS) -

    Az SOS emellett a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeivel (BMSZKI) együttműködve több száz menekült ellátásában is segítséget nyújt. Olyan nagy létszámú, gyakran sok gyereket nevelő családok fordulnak meg itt, akiket máshol nehéz lenne elhelyezni.
A menekülteknek a BMSZKI – részben saját forrásból, részben a Fővárosi Önkormányzat révén, valamint magánemberek és civil szervezetek adományaiból – az alapvető szolgáltatásokat tudja biztosítani, mint szállás, napi háromszori étkezés, tisztálkodási, mosási lehetőség stb.  
Az SOS további felmerülő kiadásokhoz járul hozzá, például gyógyszerek, egészségügyi eszközök beszerzéséhez, gyerekek szabadidős foglalkozásának biztosításához, családegyesítéssel kapcsolatos kiadásokhoz, különböző okiratok beszerzésének költségeihez. Az SOS támogatásából 4 fő, a menekültek ellátásában dolgozó szakembert tud a BMSZKI foglalkoztatni.
"Van, hogy egy nejlonzacskónyi ruhával érkezik át gyalogosan a határon egy anya, csecsemővel a hátán, mert a babakocsi már nem fért fel a túlzsúfolt vonatra, buszra. Volt olyan család, ahol a kerekesszék maradt Ukrajnában, kézben hozták át a gyereket. Sokuknak olyan alapvető dolgokra van szükségük, mint például ruha a családnak, vény nélküli gyógyszerek, vitaminok, vonatjegy" – teszi hozzá a szakmai vezető.


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.