OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. április 14., csütörtök 00:19

A Magyar E-sport Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. április 14., csütörtök (OS) - Magyar E-sport Válogatott 202Újra válogatott világversenyeken bizonyíthatnak a magyar e-sport legjobbjaA Magyar E-sport Szövetség bejelentette a nemzeti válogató versenyeket eFootball 2022, CS:GO, Dota 2, TEKKEN 7, PUBG Mobile és Rocket League versenyjátékokban. Az idei évben a Hell Energy mellett új támogatóként a Szerencsejáték Zrt. segíti a Magyar E-sport Válogatott munkáját, mint stratégiai partner.

    A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) a nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális- és világeseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni. A válogatott felállításának folyamata a Nemzetközi Esport Szövetség (IESF) és az Európai Esport Szövetség (EEF) szabályainak megfelelően kerül kialakításra. A válogatottakat a HUNESZ Nemzeti Válogató Bizottsága jelöli ki. A magyar válogatottak az Európa Bajnokságon és a Balin megrendezésre kerülő 14. IeSF Világbajnokságon képviselhetik hazánkat.
A Magyar E-sport Szövetség nemzeti válogató versenyeken választja ki eFootball, Tekken, PUBG Mobile versenyjátékokban a válogatott keret játékosait. Rocket League, Dota2 és Counter-strike: Global Offensive versenyjátékokban kombinált formában zajlik a nemzeti Válogató: versennyel és kijelöléssel. Válogatott játékos kizárólag olyan magyar állampolgár lehet, aki már betöltötte a 16 életévét. A válogató versenyekre a jelentkezés április 14-én elindult. A válogatók május és június között zajlanak majd.
A Magyar E-sport Válogatott
     Kiadó: Magyar E-sport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.