2024. május 6. hétfő

2022. április 19., kedd 23:08

A Magyar Madagaszkári Emléktársaság - Benyovszky Móric emlékére közleménye
    Budapest, 2022. április 19., kedd (OS) -

Bradányi Iván kórházban Hetek óta kórházban van a magyar dalszövegírás egyik legismertebb élő reprezentánsa, Bradányi Iván. Milliók ismerik a verseit, igazi kozmopolitaként német, angol, francia, olasz és spanyol területeken élt,beszéli és alkotott ezeken a nyelveken, legismertebb verseit azonban magyarul írta. A népszerű dalszövegíró, író, költő és műfordító ötven éve Budapesten alkot, több, mint 3500 dalhoz szerzett szöveget.Előadói a magyar könnyűzenei kultúra legnagyobbjai, többek között Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Záray Márta és Vámosi János, Korda György és Balázs Klári,Kovács Kati, és a nemzet színészei közül Tolnay Klári, Mensáros László, LatinovitsZoltán. Az 1992-ben bemutatott Kölyök című musical - Nagy Tibor Magnus zeneszerző és Pozsgai Zsolt szövegíró - szerzőtársaként a mai napig sikerrel játszott darab itthon és a határokon túl. E rangos szerző trió alkotása a közelmúltban elkészült új magyar musical, a "Benyovszky, a szabadság szerelmese". Ősbemutatójára a tervek szerint ebben az esztendőben kerül sor Újvidéken, Európa Kulturális Fővárosában. A történelmi musical mentorai, a Benyovszky Nemzeti Bizottság és a magyar Benyovszky Társaság aggodalommal figyeli a népszerű művész egészségi állapotát, és minden segítséget megad a mielőbbi felgyógyulásához.
     Kiadó: Magyar Madagaszkári Emléktársaság - Benyovszky Móric emlékére