OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. április 19., kedd 23:08

A Magyar Madagaszkári Emléktársaság - Benyovszky Móric emlékére közleménye
    Budapest, 2022. április 19., kedd (OS) -

    Bradányi Iván kórházban Hetek óta kórházban van a magyar dalszövegírás egyik legismertebb élő reprezentánsa, Bradányi Iván. Milliók ismerik a verseit, igazi kozmopolitaként német, angol, francia, olasz és spanyol területeken élt,beszéli és alkotott ezeken a nyelveken, legismertebb verseit azonban magyarul írta. A népszerű dalszövegíró, író, költő és műfordító ötven éve Budapesten alkot, több, mint 3500 dalhoz szerzett szöveget.Előadói a magyar könnyűzenei kultúra legnagyobbjai, többek között Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Záray Márta és Vámosi János, Korda György és Balázs Klári,Kovács Kati, és a nemzet színészei közül Tolnay Klári, Mensáros László, LatinovitsZoltán. Az 1992-ben bemutatott Kölyök című musical - Nagy Tibor Magnus zeneszerző és Pozsgai Zsolt szövegíró - szerzőtársaként a mai napig sikerrel játszott darab itthon és a határokon túl. E rangos szerző trió alkotása a közelmúltban elkészült új magyar musical, a "Benyovszky, a szabadság szerelmese". Ősbemutatójára a tervek szerint ebben az esztendőben kerül sor Újvidéken, Európa Kulturális Fővárosában. A történelmi musical mentorai, a Benyovszky Nemzeti Bizottság és a magyar Benyovszky Társaság aggodalommal figyeli a népszerű művész egészségi állapotát, és minden segítséget megad a mielőbbi felgyógyulásához. 
     Kiadó: Magyar Madagaszkári Emléktársaság - Benyovszky Móric emlékére

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.