OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. április 25., hétfő 16:47

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. április 25., hétfő (OS) -

    A doktornő javaslatokat tett az agressziót kiváltó testi okok megszüntetésének módjára is.

A pedagógusok olyan használható megoldásokat kaptak Novák Ferenct tanártól, iskolai agressziókezelési specialistától, melyekkel az agresszív gyerek megérthető és humánus kommunikációs módszerekkel visszavezethető a közösségbe. A jelenlévők olyan "térképpel" ismerkedtek meg, ami utat mutat a heccelés, a bullying, az erőszakos viselkedés csökkentéséhez. A nevelők, osztályfőnökök, iskolaigazgatók betekintést nyerhettek abba is, hogyan kell újjáéleszteni a tanulók motivációját, ami által a gyerekek cselekvőbbé válnak, végül pedig emelkedik önbecsülésük, céltudatosabbá, s ezáltal sikeresebbé válnak.

A nap végén Józan Kornélia általános és középiskolai tanár, felnőttképzési oktató előadása több pontján is meghatódva mutatta be az iskolai munkájába beépített Elfogadás Program eredményességét. Beszámolója szerint diákjai türelmesebbek, példamutatóak és tisztelettudóak lettek, mivel az Elfogadás Program gyakorlatias eszköznek bizonyult ahhoz, hogy csökkenjen az iskolai agresszió és hogy pedagógusok az osztályukból összetartó közösséget kovácsolhassanak.

Vélemények a konferencia résztvevőitől: "A konferencia ötleteket, rengeteg lehetőséget, kipróbálásra váró módszereket, és nem utolsó sorban inspirációt nyújtott." (Krisztina - tanár)
"Nagyon hasznos és gyakorlatias volt. Sokkal optimistább vagyok. Az agresszióval szemben nem érzem olyan tehetetlennek, inkompetensnek magam."(Kinga - nevelő)
    
     Kiadó: Virágozz és Prosperálj Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.