OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. április 26., kedd 08:05

Az Aligai Fürdőegyesület közleménye
    Budapest, 2022. április 26., kedd (OS) - Állásfoglalás a balatonaligai strand és a partra vezető közutak használatáról

    A PRO-MOT Hungária Kft. a múlt héten tájékoztatta az aligai polgárokat, hogy - nagyúri kegyként - az idei szezonban nem zárják el a partot a nagyközönség elől. Ám az aligaiak nem ezt várták.

Azt várjuk, hogy a tulajdonviszonyokat rendező szerződést végre elfogadják, és ne a befektetők jóindulatán múljon, hogy a magyar állampolgárok lejussanak a Balaton partjára. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő álláspontja szerint a közterületek közterületként történő nyilvántartásba vételéhez már csak a PRO-MOT nyilatkozata hiányzik. Kérjük, nyilatkozzanak végre.

Azt is kérjük, hogy álljanak végre szóba az aligai polgárokkal. Közleményeikben azt állítják, hogy a fejlesztéseket a nagyközönség érdekében tervezik, szerintük Aliga jobb és szerethetőbb lesz, mint eddig bármikor. Egyelőre azonban csak annyit tudunk - a napokban közzétett környezeti engedély alapján -, hogy az ikonikus aligai partfalat le akarják rombolni, valamint hogy a parti területeket máris parcellázták, a nagy haszonnal kecsegtető eladás érdekében.

Az aligai polgárok és egyesületünk akár még partnerek is lehetnek a parti területek szebbé és jobbá tételében, feltéve, hogy a befektetők igénylik ezt. Azt kérjük, hogy - a sajtóban üzengetés helyett - a befektetők és a PRO-MOT tartson legalább egy fórumot, melyen ismertetik a terveiket, és amelyen megismerhetik azt is, hogy mit szeretnének az aligaiak.

     Kiadó: Aligai Fürdőegyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.