OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. április 27., szerda 12:25

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. április 27., szerda (OS) - Idén 4 napos a Budapest100! Bevesszük a Várat! A Budapest100 a budai Várnegyedbe hívja az érdeklődőket

    Május harmadik hétvégéjén barátságos beszélgetésekkel, sétákkal és változatos programokkal érkezik a Budapest100 a budai Várnegyed polgárvárosába. Minden ház érdekes -  ez fokozottan igaz erre a városrészre  a Bécsi kaputól a Dísz térig, a 13. századtól a 21. századig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig. Kiderül, milyen a modern élet az évszázados falak között. Ma mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az építészek a  hétvégi konferencián és több séta közben is keresik választ a polgárvárosban élőkkel és az érdeklődőkkel együtt. A Budapest100 hétvégi napjain a nyitott házak eseményeit önkéntesek és lokálpatrióták szervezik a lakók, illetve a részt vevő intézmények képviselőinek segítségével. Minden program ingyenes.

A Budapest100 a Kortárs Építészeti Központ - KÉK által szervezett sikeres civil ünnep, a közösségek és a város fesztiválja, ami közelebb hozza egymáshoz a városlakókat, a szomszédokat, a generációkat. A város szellemét a házak őrzik – a történeteket a lakók tudják továbbadni, és erre mindig jó alkalom a Budapest100 élménye. További információk a Budapest100 honlapján.
    
     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.