OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. május 2., hétfő 11:19

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 2., hétfő (OS) - A szankciópolitika árát a magyar nép is megfizeti

    Már csak a gáz érdekes? A béke már nem? Itt, a Kárpát-medencében nincs helye egyoldalú politizálásnak! Nemzeti érdekünk a jó viszony Kelettel és Nyugattal egyaránt! Az egyensúly csak összeurópai biztonsági és együttműködési rendszerben teremtődhet meg. Árokásás helyett nekünk egy ilyen rendszerhez fűződik érdekünk! Ki kell egyezni Oroszországgal, hogy béke legyen! Nem áll érdekünkben a NATO kibővítése Finnországgal és Svédországgal. Meg kell vétózni! Mint tettük Ukrajna esetében. Nem ropognának a fegyverek a szomszédunkban, ha szövetségeseinkkel együtt elismertük volna a törvényes biztonsági garanciákat, melyeket Oroszország követel. El kell ismerni őket a kölcsönösség jegyében! Cselekedni kell a békés megoldásért, nem pedig beadni a derekunkat azoknak, akik a háborúkból gazdagodnak meg! Egy nemzetért felelős kormány nem rendelheti alá az országot idegen érdekeknek! Szuverénnek kell lennie! Erre kapott felhatalmazást. Semleges politikát kell folytatnia! A Magyar Békekör kész ebben segíteni, felerősíteni a békeszerető magyar ember hangját. De a kormány ellenőrzése alatt álló média nem engedi. Elvárjuk, hogy változtasson egyoldalú tájékoztatási gyakorlatán, s mikrofont adjon mindazon társadalmi tényezőknek, akik békét akarnak, és segítenek elérni. El akarjuk kerülni, hogy meggondolatlan hatalmi érdekek oltárán feláldozzák a magyar társadalom békéhez fűződő érdekét! Ez a mi hitvallásunk, hazánk érdekében.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.