2024. május 5. vasárnap

2022. május 2., hétfő 12:27

Az Ars Sacra Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. május 2., hétfő (OS) - Elindult a szervezői jelentkezés a XVI. Ars Sacra Fesztiválra!

2022-ben a sok éves hagyománynak megfelelően újra szeptember harmadik hetében kerül megrendezésre az Ars Sacra Fesztivál. A rendezvénysorozat célja, hogy színvonalas művészeti, kulturális programokon keresztül fölfedezzük a zsidó-keresztény tanítás és hagyomány ma is aktuális üzenetét, valamint közelebb kerüljünk európai és nemzeti kultúránk szakrális értékeihez.
Az Ars Sacra Alapítvány határon innen és túl várja a társszervezők jelentkezését, akik szeptember harmadik hetében programokkal csatlakoznak az EFFE Label-díjas Ars Sacra Fesztiválhoz. A szervezőközösség tagja lehet minden olyan kulturális intézmény (múzeum, galéria, színház, művelődési ház), plébánia, parókia, alkotóművész, előadó, iskola, amely ingyenes szakrális művészeti és kulturális programot kínál összhangban a fesztivál célkitűzéseivel.
Jelentkezni online regisztráció és programfeltöltés útján lehetséges az Ars Sacra Fesztivál honlapján június közepéig.
"Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!" – hirdeti a János evangéliumából vett idézet az idei Ars Sacra Fesztivál központi gondolatát. Zenével, irodalommal, képzőművészettel fogjuk körbejárni a mottót, remélve, hogy a különböző művészi megnyilvánulások segítenek fölfedezni emberi életünk szépre, a jóra és igazra mutató örök értékeit.

Kiadó: Ars Sacra Alapítvány