OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. május 4., szerda 08:42

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2022. május 4., szerda (OS) - Az utolsó hetébe lépett a civil szervezetek képzése, amelyre közel 600 szervezet felelős vezetője jelentkezett. Az ÁSZ örömmel tapasztalta a képzés iránt mutatott érdeklődést, amely bizonyítja, hogy a civil szervezetek is elkötelezettek a közpénzügyi helyzet és a közfeladat-ellátás javulása iránt. Ennek érdekében, aki teheti még csatlakozhat az ÁSZ meghívásához.

        A képzés szervezése során az Állami Számvevőszék figyelembe vette a vezetői feladatokból eredő leterheltséget, és egy olyan tudásmegosztó felületet alakított ki, amely minden résztvevő számára biztosítja az egyénre szabott előrehaladás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy a vezetők a napirendjükhöz igazítva, saját ütemben dolgozhatják fel az elérhető tudástermékeket.
     A civil szervezetek életünk szinte minden területén jelen vannak. Példaértékű munkát végeznek többek között az egészségügy, a köznevelés, a kultúra vagy a környezetvédelem területén, de aktív jelenlétük szintén nélkülözhetetlen az elesettek, a hátrányos helyzetben élők, illetve a jogaikban vagy lehetőségeikben akadályozottak megsegítésében is. Ezért is rendkívül fontos, hogy munkájukat minél magasabb színvonalon végezhessék.
     Az Állami Számvevőszék bízik abban, hogy az online képzés révén a vezetők érdemi támogatást kapnak mindazon feltételek kialakításához, amelyek a költségvetésből kapott támogatások cél szerinti és átlátható felhasználásához szükségesek, amely által hozzájárulnak a saját szervezetük közpénzügyi helyzetének javulásához.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.