OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. május 8., vasárnap 23:54

A Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2022. május 8., vasárnap (OS) - 72 évvel ezelőtt új kapu nyílt meg az elme tudománya előtt

    A tűznél és a keréknél is fontosabbként beharangozott könyv 1950. május 9-én került ki a könyvesboltok polcaira Amerikában, Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya címmel.

L. Ron Hubbard az emberi elme működéséről szóló műve azonnal futótűzként terjedt szét az országban, és rövidesen a New York Times bestseller listájára került. Mára 176 országban, 50 különböző nyelven több mint 22 millió példánya forog közkézen. Az egyik legszélesebb körben olvasott és legnagyobb hatású könyvként tartják számon.

A Dianetika szó a görög dia = "keresztül", és a szintén görög nous = "elme" vagy "lélek" szavakból származik. Átfogó jelentése: "amit a lélek tesz a testtel az elmén keresztül".

Aki ezt a könyvet kézbe veszi, megismerheti a reaktív elmét és annak működését, ami – Hubbard leírása alapján – a legtöbb észszerűtlen félelmünk, nem kívánt érzésünk, valamint pszichoszomatikus betegségeink forrása. A reaktív elmétől való megszabaduláshoz Hubbard egy precíz módszertant is lefektetett megoldásként, amelyet azóta több millióan alkalmaznak, hogy jobbá tegyék vele életüket.

Valószínűleg a módszertan tényleges működőképességének is köszönhető, hogy a Random House Modern Library az olvasói szavazatok alapján a Dianetika könyvet a 20. században megjelent tíz legjelentősebb nem szépirodalmi jellegű mű egyikeként sorolta be.

     Kiadó: Szcientológia Egyház Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.