OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. május 12., csütörtök 08:56

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - Csődben a Tungsram: a céget köztulajdonba kell venni majd a dolgozóknak adni -

    Az LMP szerint a Tungsramot állami tulajdonba kell venni, majd az újjászervezés, piacképessé tétel után dolgozói tulajdonba adni. Így menekülhet meg a 126 éves cég. A magyar gazdaságnak szüksége van környezetbarát módon termelt környezetbarát világításra, és arra, hogy ezt ne a Föld túlfeléről hozzuk.

Az állam felé egyébként is rendkívüli mértékben eladósodott céget köztulajdonba kell venni, így őrizhető meg leginkább a dolgozók munkahelye és megélhetése. A céget modernizálni kell, megvalósítani az elmaradt, szükséges beruházásokat, majd a dolgozók tulajdonába adni.

A Tungsram csődjét a globalizáció okozta, ami tönkreteszi a helyi gazdaságokat. De most a globális szállítási láncok szakadoznak, a járvány, a háború és más problémák miatt. Legfőbb ideje megerősíteni a helyi gazdaságokat, a helyi termelést.

Egy stabil, ellenálló gazdaságnak szüksége van arra, hogy a fontos dolgokat maga tudja előállítani. A környezetbarát világítástechnika elengedhetetlen a zöld épületekhez, épületfelújításokhoz. Ebben sem függhetünk Kínától.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.