OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2022. május 14., szombat 09:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 14., szombat (OS) - A kormány ismét cserben hagyja az igazán bajban lévőket – 2022-ben nem indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Munkaügyi Központ által képzés, illetve vállalkozóvá válást segítő pályázat

    Az ország egyik legszegényebb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Beregben a korábbi években az Európai Unió támogatásával indultak vállalkozóvá válást segítő pályázatok, valamint OKJ-s képzések, amelyek segítségével a munkanélkülivé vált emberek újra visszakerülhettek a munka világába. Idén azonban a megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint nem fognak képzések indulni, és nem indul vállalkozóvá válást elősegítő pályázat sem forráshiányra hivatkozva.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű: míg az elmúlt években a tisztességes szabolcsi emberek hasznosítható tudást, a megélhetéshez szükséges alapokat és kezdő segítséget kaptak az Európai Unió segítségével, mostanra saját, korrupt kormányuk viselkedése miatt esnek el ezektől a lehetőségektől. Orbánék ahelyett, hogy kárpótolnák a szabolcsiakat és önerőből elindítanák az idei pályázatokat és képzéseket, ezúttal is hátat fordítanak a tisztességes magyar embereknek, miközben azok éppen a NER bűnszervezetének ténykedése miatt esnek el az esélytől, hogy vállalkozóvá váljanak, illetve új szakmát szerezhessenek, ezáltal biztos anyagi bázist, kiszámítható jövőt teremtsenek maguknak.

Fodor István

A DK választókerületi elnöke Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. és 2. számú választókörzeteiben

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.