2024. május 3. péntek

2022. május 18., szerda 12:00

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának közleménye
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OS) - A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei évben 41. alkalommal rendezi meg a legnagyobb hagyományú termelői bormustrát. A borversenyre a nevezéseket 2022. június 15-ig várja a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az orszagosborverseny honlapon. A bírálatra június végén Budapesten kerül sor.

Az Országos Borverseny (OBV) egyedisége, hogy egy háromszintű kiválasztási rendszeren alapul. Az országos megmérettetést megelőző hegyközségi, borvidéki borversenyek komoly szereppel bírnak a nevezett tételek előzetes minősítésében. Ezt az egyediséget növeli, hogy a rendezvény egy szakmai találkozót is jelent mind a bírálat, mind pedig az eredményhirdetés alkalmával.

Légli Ottó a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az OBV szervezőbizottságának elnöke szerint: "az Országos Borversenyt a folyamatos szakmai fejlődés jellemzi. Szervezése nem öncélú, kiemelt szerepe van abban, hogy a HNT valós információval bírjon a magyar borpiacról. Minden bírálat célja, hogy az elért eredmények, pontszámok visszajelzést jelentsenek a termelőknek, és inspirálja őket saját birtokuk minőségi fejlődési irányának meghatározásában. A 2022. évi Országos Borverseny egyben egy nagyobb szakmaközi vállalásunk előkészítését is jelenti. Terveink szerint 2023-ban megindul az a szakmaközi bormarketing aktivitás, amelynek minőségi kiválasztási rendszerének alapját jelenti az OBV."

Kiadó: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa