OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. május 18., szerda 12:00

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának közleménye
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OS) - A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei évben 41. alkalommal rendezi meg a legnagyobb hagyományú termelői bormustrát. A borversenyre a nevezéseket 2022. június 15-ig várja a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az orszagosborverseny honlapon. A bírálatra június végén Budapesten kerül sor.

    Az Országos Borverseny (OBV) egyedisége, hogy egy háromszintű kiválasztási rendszeren alapul. Az országos megmérettetést megelőző hegyközségi, borvidéki borversenyek komoly szereppel bírnak a nevezett tételek előzetes minősítésében. Ezt az egyediséget növeli, hogy a rendezvény egy szakmai találkozót is jelent mind a bírálat, mind pedig az eredményhirdetés alkalmával.

Légli Ottó a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az OBV szervezőbizottságának elnöke szerint: "az Országos Borversenyt a folyamatos szakmai fejlődés jellemzi. Szervezése nem öncélú, kiemelt szerepe van abban, hogy a HNT valós információval bírjon a magyar borpiacról. Minden bírálat célja, hogy az elért eredmények, pontszámok visszajelzést jelentsenek a termelőknek, és inspirálja őket saját birtokuk minőségi fejlődési irányának meghatározásában. A 2022. évi Országos Borverseny egyben egy nagyobb szakmaközi vállalásunk előkészítését is jelenti. Terveink szerint 2023-ban megindul az a szakmaközi bormarketing aktivitás, amelynek minőségi kiválasztási rendszerének alapját jelenti az OBV."  

     Kiadó: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.