OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. május 28., szombat 16:24

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 28., szombat (OS) - Hol tévedhetnek el a sclerosis multiplexes betegek? Az agyat és a gerincvelőt károsító, ezzel számtalan tünetet kiváltani képes, gyógyíthatatlan betegséggel, sclerosis multiplex kórral élők között még mindig vannak, akik túl későn jutnak el a megfelelő neurológiai centrumba, emiatt késlekedik a kezelésük – hangzott el a Magyar Tudományos Akadémia székházában az SM Világnap alkalmából megrendezett országos betegtalálkozón. Az SM Világnapot május 30-án tartják világszerte.

    A hétvégén mintegy kétszáz SM beteg és hozzátartozó érkezett Budapestre a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány SM Világnap rendezvényére. Ismeretterjesztő előadások hangzottak el, majd a betegek az SM Világnap zászlóinak magasba emelésével üzenték a hazai és világszerte élő sorstársaknak, hogy sosem szabad feladni a reményt a ma még gyógyíthatatlan betegséggel való mindennapi küzdelemben.

Szántai Anita, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány elnöke hangsúlyozta: mivel idehaza mintegy 10 ezer SM beteg érintett, társadalmi szempontból is fontos problémáról van szó, hiszen az SM betegek többségénél a húszas-harmincas életévekben fedezik fel a sclerosis multiplexet. "10 ezer család sorsa múlik azon, hogy a betegek meddig őrizhetik meg munkájukat, aktivitásukat, önállóságukat, tudnak-e családot alapítani" – fogalmazott Szántai Anita.
     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.