2024. május 8. szerda

2022. június 1., szerda 15:53

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye
    Budapest, 2022. június 1., szerda (OS) - Biró Marcell: Magyarország élen jár a kiberbiztonság szabályozásában.

A digitális szuverenitás érvényesüléséről, valamint a kiberbiztonság területén alkalmazandó tanúsítási rendszerek aktuális helyzetéről folyatott kétoldalú tárgyalást Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke Juhan Lapassaar-al, az Európai Unió kiberbiztonsági csúcsszervezete, az ENISA (European Union Agency for Cybersecurity) ügyvezető igazgatójával Athénban.

A megbeszélés meghatározó témája volt a magyar kiberbiztonsági szabályozási rendszer kialakítása, valamint az együttműködés lehetőségeinek feltérképezése. Az SZTFH elnöke elmondta, hogy az Európai Unión belül Magyarország az elsők között valósíthatja meg a kitűzött kiberbiztonsági céljait. A nemzeti szuverenitást előtérbe helyező magyar szabályozási megoldások jó példát és hasznos tapasztalatokat jelenthet az EU más tagállamai számára is.

A megbeszélés során Juhan Lapassaar tájékoztatta az SZTFH elnökét az ENISA által előkészített uniós tanúsítási rendszerekről, valamint a hálózati és információbiztonsági irányelv kapcsán várható feladatokról.

Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága