OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. június 1., szerda 15:53

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye
    Budapest, 2022. június 1., szerda (OS) - Biró Marcell: Magyarország élen jár a kiberbiztonság szabályozásában.

    A digitális szuverenitás érvényesüléséről, valamint a kiberbiztonság területén alkalmazandó tanúsítási rendszerek aktuális helyzetéről folyatott kétoldalú tárgyalást Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke Juhan Lapassaar-al, az Európai Unió kiberbiztonsági csúcsszervezete, az ENISA (European Union Agency for Cybersecurity) ügyvezető igazgatójával Athénban.

A megbeszélés meghatározó témája volt a magyar kiberbiztonsági szabályozási rendszer kialakítása, valamint az együttműködés lehetőségeinek feltérképezése. Az SZTFH elnöke elmondta, hogy az Európai Unión belül Magyarország az elsők között valósíthatja meg a kitűzött kiberbiztonsági céljait. A nemzeti szuverenitást előtérbe helyező magyar szabályozási megoldások jó példát és hasznos tapasztalatokat jelenthet az EU más tagállamai számára is.

A megbeszélés során Juhan Lapassaar tájékoztatta az SZTFH elnökét az ENISA által előkészített uniós tanúsítási rendszerekről, valamint a hálózati és információbiztonsági irányelv kapcsán várható feladatokról.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.