OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. június 4., szombat 12:16

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. június 4., szombat (OS) - Kirekesztéssel nem lehet nemzeti összetartozást erősíteni!

    Mi, megválasztott képviselőként, eskünkhöz híven, egy olyan ország és egy olyan társadalom megteremtéséért dolgozunk, amely befogadó, szolidáris, nem tesz különbséget származási, vagy vallási alapon. Parlamenti képviselőként elsődleges feladatunk, hogy csökkentsük a társadalmi előítéleteket, küzdjünk a rasszista és antiszemita megnyilvánulások ellen, megteremtsük a romák valós társadalmi integrációját, társadalmi szerepvállalásuk lehetőségeit, és megfékezzük az olyan politikai törekvéseket és személyeket, akik egy népcsoport, vagy egy kisebbségi közösség megsemmisítésére törekednek! Ehhez pedig a törvény adta kereteken belül minden jogunkkal és lehetőségünkkel élni fogunk, legyen az törvénymódosító javaslatok, magyar és cigány nyelvű felszólalások sokasága.

A 2010. évi XLV. törvénybe foglalt Nemzeti Összetartozás Napja egyértelműsíti mindenki számára: "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek". A mai emléknap, ahogy az év minden egyes további napja, egyformán erősíti magyar identitását az Erdélyben, Felvidéken, a Vajdaságban, vagy a háború sújtotta Ukrajna területén lévő kárpátaljai magyarajkú cigányságnak.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.