OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. június 5., vasárnap 21:06

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közleménye
    Budapest, 2022. június 5., vasárnap (OS) - Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést. Országgyűlési képviselőként nem szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket. Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni.

        Karácsony a baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója.  Ha ők lennének kormányon megszavazták volna  az orosz olajembargót is, ami  nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon.
     Az Orbán-kormány viszont világossá tette, hogy a háborús körülmények és az elhibázott brüsszeli szankciós politika ellenére biztosítani fogjuk a magyar családok részére a rezsicsökkentés erdeményeit, s ebből nem fogunk visszalépni.  Ez a védelem - a brutális energiaáremelések miatt - most az eddiginél is sokkal többe kerül. Ezért hoztuk létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít.
     Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre.

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos


     Kiadó: Technológiai és Ipari Minisztérium
     Kommunikációs Főosztály

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.