OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. június 7., kedd 13:43

A Diótörés Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. június 7., kedd (OS) - A 25 éves Diótörés Alapítvány, amely a 20 éves, országosan működő Diófa Rehabilitációs Otthont is üzemelteti, rendezvényt tart a somogyi Tabon és környékén jún. 10-én, ahol a Diófa Otthon szolgáltatásai működnek. Az esemény aktualitását az is adja, hogy júniusban zárul az EFOP-1.1.4: "Elsőként lakhatás" program keretében a "Hajléktalanság nem a hajlék hiánya, hanem a hajlék megszerzésének és/vagy megtartási képességének hiánya" c. 4 éves projekt.

        Az esemény szakmai konferenciával és délutáni workshopokkal mutatja be a pályázat eredményeit és magát az alapítványt, intézményein keresztül. Az előadók egy-egy szeletét mutatják be a hajléktalanság komplex és lehetséges okainak, úgy mint Karácsonyi Magdolna, a Budapest XIII. k. aljegyző: A XIII. kerületi önkormányzat és a civil szervezetek, Topolánszky Ákos, ref. lelkész, drogpolitikus, a MADRISz elnöke: Fejlemények a drogterápiában és drogpolitikában, Dr. Simek Ágnes, c. egyetemi docens, Semmelweis Egyetem, a Magyar Falueü.-i Tud. Társaság elnöke: Az utcai hajléktalanság fokozott egészségügyi kockázatai, Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke: Inkluzív szolgáltatások a támogatott lakhatás szemszögéből, Vasas Luca, az 1.1.4.  pályázat szakmai vezetője: Elsőként lakhatás projekt tanulságai, Csépányi Gabriella, Csákvári Anett és Egyed Janka, alapítványunk munkatársai: Számadás, a Diótörés Alapítvány 25 éve. Délután: Col Legno, az Egyetlen hajléktalan c. opera szerzője és a szakemberek beszélgetése intézménylátogatás keretében.

     Kiadó: Diótörés Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.