OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető


2022. június 16., csütörtök 18:52

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2022. június 16., csütörtök (OS) - Megszerezte harmadik érmét Konkoly Zsófia a paraúszó világbajnokságon. A paralimpiai bajnok ismételten vízbe szállt a Madeiran zajló sporteseményen, ahol tovább növelte eddig meglévő érmei számát a 400 méteres gyorsúszásban (S9-es sérültségi kategória) elért második helyezésének köszönhetően

    A pécsi úszónő korábban 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen nem talált legyőzőre, így jelenleg a magyar delegáció legeredményesebb sportolójának számít két arany- és egy ezüstéremmel.
Az ötödik versenynapon hazánk versenyzői közül még Hotz Csenge 100 méter pillangóúszásban (S10-es sérültségi kategória) állt rajthoz, aki végül hatodikként végzett. A mindössze 13 éves úszónak sikerült már korábban egy bronzérmet nyernie 400 méter gyorson.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.