OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. június 19., vasárnap 12:44

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 19., vasárnap (OS) - A DK kiszámolta: félmillióba kerülhet egy hét balatoni nyaralás egy négytagú családnak – annyiba, mint a görög vagy a horvát tengerparton

    A nyári szünet beköszöntével egyre több magyar család vágyik arra, hogy legalább pár napra el tudjon menni pihenni; ezt teszi nehezebbé és drágábbá az elszabaduló infláció és az orbáni megszorítócsomag. A DK megpróbálta megbecsülni, milyen költségekkel kell számolnia egy négytagú családnak, ha két gyermek és két felnőtt szeretne egy hetet eltölteni a Balatonon a nyári főszezonban.

- Egy háromcsillagos panzióban, csak reggelivel, a Balatontól sétatávolságban található lokációval egy négytagú családnak átlagban 300 és 350 ezer forint közötti összeget kell fizetnie, a panziók ára ugyanis 20-30%-kal drágult a tavalyihoz képest.
- Az étkezés ára is brutálisan nőtt: egy menüt 1700 forintnál olcsóbban nem lehet találni, egy éttermi vacsora egy négyfős családnak akár 20-25 ezer forintjába is kerülhet.
- A klasszikus strandételek árai is óriási tempóban emelkedtek: egy sajtos-tejfölös lángosért 1000 forintot, egy gombóc fagyiért 400 forintot, egy korsó sörért pedig akár 700 forintot is elkérhetnek.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.