OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. június 19., vasárnap 13:20

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 19., vasárnap (OS) - Nyílt levélben szólítottuk fel a Fidesz fővárosi politikusait, hogy támogassák a DK Budapest-csomagját

    Ezen a héten csütörtökön ismertette a Demokratikus Koalíció, hogy költségvetési módosító javaslatot nyújt be a Budapestet érintő költségvetési módosításról, ez a DK Budapest-csomagja. Ennek részeként egyebek mellett azt követeljük Orbán Viktor törvénytelen kormányától, hogy biztosítson 40 milliárd forintot környezetbarát tömegközlekedési járművek beszerzésére, hogy emelje a mostani 2,5-szeresére a közösségi közlekedés támogatását, hogy segítsen a sanyargatott önkormányzatoknak az utak felújításában, hogy vágja vissza a szolidaritási adó mértékét. Mindezt pedig egyszerűen lehetne finanszírozni a rogáni propagandaminisztérium jövő évi költségvetéséből.

A Demokratikus Koalíció a mai napon nyílt levélben fordult a Fidesz budapesti országgyűlési képviselőihez, fővárosi polgármestereihez és választókerületi vezetőihez, hogy őket is felszólítsa a Budapest-csomag támogatására. A DK szerint egyszer és mindenkorra elég volt abból a politikai boszorkányüldözésből, amit Orbán Viktorék lassan három éve folytatnak a budapestiek ellen. Most a fővárosi, fideszes politikusokon a sor, hogy színt valljanak: közel 2 millió tisztességes budapesti polgár vagy Orbán Viktor és törvénytelen kormánya fontosabb számukra.

Gy. Németh Erzsébet

A DK országgyűlési képviselője, korábbi főpolgármester-helyettes
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.