OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. június 22., szerda 08:30

Az Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 22., szerda (OS) - Leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére szervez véradó napot az Érintettek Egyesület                                                                   Idén ötödik alkalommal rendez véradó napot leukémiás és daganatos gyermekek megsegítése céljából az Érintettek Egyesület. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével szervezett véradásra Budapesten várják az önkéntes véradókat és családjukat, akik Nagy Lászlóval, a kétszeres BL-győztes, válogatott kézilabdázóval is találkozhatnak.

    Az év legmelegebb időszakában, a vakáció és szabadságok alatt sem feledkezhetünk meg a véradás fontosságáról, hiszen a vér az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme, mely mással nem pótolható, ezért a folyamatos, kiegyensúlyozott vérkészlet biztosítása egész évben szükséges.

A vérellátás állandó biztosítása a daganatos beteg és leukémiás gyermekek terápiája során szintén elengedhetetlen. Az Érintettek Egyesület a véradónap kapcsán ennek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy felnőtt ember vére három beteg gyermek gyógyulását is segítheti. A véradás ezenkívül kiemelt jelentőségű, a daganatos, illetve leukémiás gyermekek terápiája alatt számtalanszor van szükség életmentő vérátömlesztésre. Az egy-másfél évig tartó kezelések alatt megközelítőleg 30 véradó vére, és közel 70 véradó vérlemezkéje kerül beadásra.


     Kiadó: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.