OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. június 24., péntek 08:58

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) -

    Ebből az együttműködésből jön létre az a munka, amely a hazánkra jellemző Pannon biogeográfiai régió közös táji és természeti értékeinek megőrzésére törekszik, akár határokon átnyúló, szlovák közreműködéssel megvalósuló projektek által - sorolta az államtitkár. Rácz András kiemelte azt is, hogy a Magyar Arborétumok és Botanikusok Szövetsége (MABOSZ) 2019 óta az Agrárminisztérium hivatalos stratégiai partnere, amellyel közös szakmai munka folyik és a kertkezelési, fajmegőrzési feladatok mellett kiemelten fontos a bemutatási, környezeti nevelési tevékenység.

Zsigmond Vince, a Bölcs Fák projekt szakmai vezetője projektértékelő beszédében elmondta, a famatuzsálemek nemcsak gyönyörűek vagy történetileg érdekesek, hanem gazdag élőhelyek is. Minden idős fa egyben egy életközösség, egy külön világ; madarak, rovarok, kisemlősök számára nyújt táplálékot, búvóhelyet, gyökerein keresztül sok kapcsolódik gombákhoz. Ezért nemcsak a botanikus vagy a történeti kertekben, hanem a természetben, vagy éppen kertjeinkben található idős fák is kiemelten fontosak. A szlovák-magyar közös projektben sok szakmai feladat megvalósult, a fák megőrzésében, feltérképezésében új felületet nyitott a Bölcs Fák határon átívelő együttműködés, de emellett számos olyan tájékoztató és informatív kommunikációs felület is kialakításra került, amellyel a későbbiekben a sokak számára érdekes és fontos kezdeményezés továbbfejlődhet.

     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.