OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. június 24., péntek 17:37

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) - XI. Dunán innen Tiszán túl Kárpát-medencei Ifjúsági Népművészeti Tehetségkutató Verseny döntője Gyergyószárhegyen

        Napisten havának utolsó szombatján Gyergyószárhegyre figyel az egész Kárpát-medence, mivel Danguly Ervin Polgármester jóvoltából és Sebestyén Márta szakmai vezetésével, Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes fővédnöksége alatt megrendezésre kerül, 40 produkcióval 2 korcsoportban és 4 kategóriában az a program ami a mai atomjaira hullott társadalmunkban csodának számít.
     Az előválogatón legjobban szerepelt gyermekek bemutatják tiszta forrásból az örökségünket, népzene, néptánc, népmese, népdal kategóriában.
     Népművészeti seregszemlénket Dr. Kriza Ákos emlékére szervezzük. Nagy örömünkre 13 év után programsorozatunk méltó helyre, Gyergyószárhegyre került.

     Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.