OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. június 25., szombat 10:36

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. június 25., szombat (OS) - MSZP: a Fidesz brüsszeli háborúja miatt a Tungsram dolgozói is áldozattá válnak

    Koncz Zsófia miniszterhelyettes megkeresésünkre ugyanis azt állította: a kormány rendelkezik forrásokkal az esetleges leépítések kezelésére és jelenleg is vannak olyan uniós programok, amelyekből segíteni tudják az érintettek elhelyezkedését.

Legyen tehát világos: a kormánynak lehetősége lenne többmillió eurónyi uniós támogatást lehívni a tömegesen elbocsátott dolgozók közvetlen megsegítésére, azonban nem hajlandóak lehajolni a brüsszeli mentőövért.

Végtelenül szomorú, hogy a magát családbarátnak nevező kormány ennyire érzéketlen a bajba kerülő családokkal. Igaz ugyanakkor, hogy nehezen várható más magatartás egy olyan kormányzattól, amely a tehetősek jogos és kiemeltebb közteherviseléséről beszél válság idején, de a kormánypártok kegyéből gazdagodó uraságoktól és vagyonhalmozóktól már egy fillér extravállalást nem szed be.

Komjáthi Imre,
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő

Ujhelyi István,
az MSZP EP-képviselője


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.