OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. június 28., kedd 09:04

Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. június 28., kedd (OS) - Közérdekű per a Ryanair ellen: Fogyasztóvédő civilek szerint jogellenes az "adó" áthárítása

    Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület civil szakértői kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy az úgynevezett "fapados" légitársaságok ne spórolhassanak a fogyasztóvédelmi jogszabályok betartásán. Ezért az egyesület a mai napon pert indított a Ryanair ellen és kérte a törvényszéktől annak kimondását, hogy a tisztességtelen a Ryanair Általános Személy- és poggyászfuvarozási Feltételek azon feltétele, amelyik megengedi az adók és díjak fogyasztókra történő utólagos áthárítását.

A per sikere esetén a törvényszék semmissé fogja nyilvánítani ezt a feltételt és a Ryanair köteles lesz mindenkinek visszafizetni az utólagosan áthárított extraprofit-adót. A fogyasztóvédők szerint innentől nem a Ryanair vezérigazgatója dönti el, átháríthatja- e a cég költségeit, hanem az illetékes bíróság.

A perben várhatóan 2023-ban születhet ítélet.

     Kiadó: Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.