OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. június 30., csütörtök 09:08

A Magyar Rektori Konferencia közleménye
    Budapest, 2022. június 30., csütörtök (OS) - Tisztújítás az MRK-nál: 2022. július elsejétől a Magyar Rektori Konferencia elnöke ismét Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora. Borhy László rektor urat az MRK Plénuma egyhangúlag választotta meg a tisztségre.

    Az alelnöki tisztségekre Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora kapott bizalmat a Plénumtól.

Az MRK Állami Tagozata elnökének Vigh Andreát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorát, a Magánintézményi Tagozata pedig Szabó Péter Ottót, a Kodolányi János Egyetem rektorát választotta meg elnökéül és delegálta az elnökségbe.

Az MRK Modellváltó Tagozata Kovács Leventét, az Óbudai Egyetem rektorát, az Egyházi Tagozata Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az MRK elnökségébe.

A megválasztott tisztségviselők mandátuma 2022. július 1-jétől kezdődően két évre szól.
    
     Kiadó: Magyar Rektori Konferencia

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.