OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. június 30., csütörtök 10:33

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2022. június 30., csütörtök (OS) - Egy fesztivál is lehet zöld! --- A környezettudatosság napjaink egyik legfontosabb közéleti témájaként központi szerepet tölt be a fiatalok életében, így HÖOK és az EFOTT arra vállalkozott, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem segítségével a legzöldebb nyári fesztivált hozzák létre.

    Az egyetemisták fesztiválja már évek óta szelektíven gyűjti és válogatja a hulladékot, de idén szintet lép: teljesen hulladékmentessé alakítják a fesztivált a biológiailag lebomló hulladékok tekintetében. A fesztivál házigazdája, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) ugyanis a körforgásos gazdálkodás alapelveinek megfelelően megszervezi a fesztiválon keletkező biológiailag lebomló hulladékok szelektív gyűjtését, előkezelését, végül pedig annak komposztálását is egy tudományos kutatási kísérlet keretében.

Az italos poharakkal sem tesznek kivételt: a klasszikus műanyag poharakat biológiai úton lebontható, PLA poharakra cserélik, az evőeszközöket fára, a tányérokat pedig papírra. Továbbá a műanyag poharakra is találtak megoldást. Az EFOTT, az egyik kiemelt támogatójával, a Szentkirályi Ásványvízzel együttműködve a PET palackokat szennyeződésmentesen külön gyűjti a fesztiválon, így azok 100%-ban újrahasznosíthatóak lesznek, és ismét PET palackok készülhetnek belőlük.
    
     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.