OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. július 4., hétfő 15:29

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. július 4., hétfő (OS) - Üzemorvosok mennek szembe a betegek és a Kormány szándékával."Érték vagy!"ez az egyértelmű kormányüzenet,a foglalkozás egészségügyben pedig úgy tűnik, sokszor ezt teljesen figyelmen kívül hagyják.Mind többen fordulnak a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórumhoz,hogy munkavállalásukat a szakorvosi vélemény dacára üzemorvosuk ellehetetleníti.

    Vagy az a szociális területen évek óta dolgozó,aki munkavállalásának meghosszabbítása miatt megy a foglalkozásegészségügyi engedélyért és a szakorvosi vélemény ellenére nem kapja meg,további vizsgálatokra küldik.Ebben a két kiragadott esetben,ami csak példázza a gyakorlatot,mindez úgy történik,hogy a rendelőben semmilyen vizsgálatra nem kerül sor".Az üzemorvosi kultúra ilyetén folyamatos stigmatizálása milliárdokba kerül az államnak és visszaveti az egészségügybe a már munkára alkalmas embereket.De ugyanez történik a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal is.Igen gyakran mégsem találják alkalmasnak, a már alkalmasnak talált klienseket.Meg kellene érteni,az Államnak pedig beavatkozni abba,hogy az asztal egyik felén egy ilyen módon jogfosztott, élete értelmét veszélyeztetett ember(EMBER)áll,a másik oldalon meg a bélyegző mögé "zárt ’hatalom".
    
     Kiadó: Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.