OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. július 6., szerda 13:17

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. július 6., szerda (OS) - Az egészségügyi eszközellátás biztonsága csak fenntartható gazdálkodási környezetben őrizhető meg - Gyökeresen átalakult az elmúlt években az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközök és berendezések előállításának gazdasági környezete. Az ellátási láncok fokozott sérülékenysége miatt a jelenlegi helyzetben a biztonságos orvostechnikai eszközellátás fenntartásához az államnak biztosítania kell a szektor számára a fenntartható gazdálkodás lehetőségét.

    A koronavírus járvány és az ukrajnai háború a világgazdaságban is rendkívüli helyzetekhez vezetett. Az időről időre fellépő váratlan alapanyaghiányok, üzemleállások és szállítmányozási nehézségek előre nem tervezhető módon korlátozzák az orvostechnikai szektor előállítási kapacitását.
Egyes nyersanyagok és alkatrészek elégtelen kínálatának negatív hatásai a közvélemény számára is ismertek, hiszen a chiphiány miatt ma egy új autóra akár egy évet kell várni, a cellulózhiány miatt pedig a boltokban időnként csak limitált mennyiségű higiéniai papírterméket vásárolhatunk. Mindez az egészségügyi termékek ellátását is hátrányosan érinti, hiszen chipekre az elektronikus orvosi berendezések (pl. képalkotó és sugárterápiás eszközök, defibrillátorok), cellulózra pedig az inkontinencia eszközök és kötszerek gyártásához is szükség van.
     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.