OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. július 13., szerda 15:57

A Mi Hazánk frakció közleménye
    Budapest, 2022. július 13., szerda (OS) - Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk a katatörvény miatt

    A Mi Hazánk országgyűlési képviselőcsoportja nem támogatta a katás adózókra vonatkozó törvény módosítását, ezért amennyiben azt Novák Katalin köztársasági elnök aláírja, az Alkotmánybírósághoz fordulunk.
A szeptember elsejétől életbe lépő törvénymódosítással a Fidesz több mint 400 ezer katás vállalkozó, így több százezer magyar család napi megélhetését sodorta veszélybe, miközben számos olyan globális nagyvállalatot nem sújt különadóval, amelyek az elmúlt évek kríziseinek a haszonélvezői voltak, ahogy a kaszinókat és a saját oligarcháit sem adóztatja meg.

Meggyőződésünk, hogy a korábbiakhoz képest jóval kevesebb bevétel fog származni ebből az adónemből, így a költségvetés helyzete nem javulni fog, hanem romlani. Úgy látszik, hogy a hazug propagandával ellentétben mégis a magyar emberekkel, jelen esetben a katás vállalkozókkal fizettetik meg a háború és választási kampány árát.  

dr. Apáti István, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke, a Mi Hazánk alelnöke
     Kiadó: Mi Hazánk frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.