2024. május 8. szerda

2022. július 13., szerda 19:12

A Magyar Mérnöki Kamara közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. július 13., szerda (OS) - Állásfoglalás a kisadózói törvény módosításához kapcsolódó eljárási kérdésekben

Ugyanis folyamatban levő tervezési, kivitelezési, szakértői szerződéses feltételeinek a módosítását – esetleg ellehetlenülését – is magába rejti.
Mindezek miatt támogatjuk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara javaslatait a törvény korrekciójára, különös tekintettel a 2023. január 1-i hatálybalépésre, továbbá, hogy a KATA választási lehetőségei az egyéni vállalkozókon túl a jogi személyiséggel nem rendelkező vállalkozásokra is terjedjenek ki, akik ma is választhatták ezt az adózási lehetőséget.
Szükségesnek tartjuk a részletszabályok kidolgozása során a fenti építésgazdasági vonatkozások megfontolását, amihez készséggel ajánljuk a közreműködésünket.
Annak érdekében, hogy az egyéni vállalkozó mérnökök számára reális választási lehetőségek nyíljanak, javasoljuk az átalányadózás feltételei között egy új, 70%-os költségelszámolási kategória bevezetését.
Meggyőződésünk, hogy a fenti korrekció hasznosan szolgálná azt az építő munkát, amiben a magyar mérnök kulcsszereplő.
A Magyar Mérnöki Kamara Elnökségének képviseletében: Wagner Ernő elnök

Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara