OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. július 15., péntek 16:41

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. július 15., péntek (OS) - Öt új vidéki helyszínen helyez el botlatóköveket a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület.

    A holokauszt áldozatainak utolsó szabadon választott lakóhelye előtt elhelyezett, járdába süllyesztett botlatókövekből ma már lassan 600 található hazánkban. Günter Demnig német képzőművész, a botlatókő-koncepció megalkotója általában ragaszkodik ahhoz, hogy azokat személyesen helyezze el. A járvánhelyzet okán azonban ez az elmúlt két évben nem tudott megvalósulni, helyette a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a helyi önkormányzatokkal együttműködésben végezte el ezt a nemes gesztust, szimbolikus és végső nyughelyet adományozva az áldozatok részére.
      2022 nyarán az alábbi helyszíneken helyezi el Gunter Demnig az emlékezés köveit: Štúrovo-Párkány (július 17, 9 óra), Eger (július 17, 14 óra), Sárospatak (július 18, 9 óra), Sátoraljaújhely (júlis 18, 11 óra). Emellett az önkormányzat segítségével helyezünk el Kisvárdán (július 19, 10 óra), illetve Cegléden (július 21, 13 óra),  botlatóköveket. Az események minden érdeklődő számára nyitottak. A pontos címek, egyéb részletek megtalálhatók az egyesület Facebook-oldalán. A botlatókövekről további információ az egyesület honlapján található.
     Kiadó: Magyar Zsidó Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.