OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. július 30., szombat 15:34

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2022. július 30., szombat (OS) - Az üzembentartói szó miatt súlyos ellentmondás maradt az üzemanyagár-rendeletben, ráadásul az ütközik a kormányzati közlésekben szereplő "magántulajdonú" kifejezéssel.

        A szombaton 11.18 perckor bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll!
     Az ellentmondás a kormányrendeleten belül is fennáll. A problémát az "üzembentartó" kifejezés okozza, amit a Kormányinfón élőszóban és az azt követő facebook közlésekben is MAGÁNTULAJDONÚ gépjárműként magyarázták.
     Valójában a rendeletben sem az szerepel, hogy magánszemély ÜZEMBENTARTÓ esetén jár a 480 forintos üzemanyagár!
     A rendeletben "nem magánszemély által üzemeltetett" fordulat szerepel, ez azonban egy köznapi kifejezés, elég sok mindent lehet érteni alatta. A rendeletet tovább olvasva azt láthatjuk, hogy az üzemanyag töltő állomás üzemeltetője a gépjármű ÜZEMBENTARTÓJÁT ellenőrizheti. Egyébként a forgalmin lévő vonalkód megtekintése, lemásolása, beolvasása egyáltalán nem szerepel az ellenőrzési jogosultságok között.
     A fentiek alapján haladéktalanul tisztázni kell, hogy melyik jármű esetében áll fenn továbbra is a 480 forintos üzemanyagár!
     A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete a céges járművek üzembentartói átíratásának számviteli-adózási hatásait is kielemzi a facebook oldalán.

     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.