OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. augusztus 3., szerda 09:55

Az Országos Trianon Társaság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 3., szerda (OS) - Álszent felháborodás Orbán tusnádfürdői beszéde után

    A "kevert fajúak"-ról szóló orbáni megjegyzés az egész liberális baloldalon kiverte a biztosítékot és megindult a nácizás a szokásos emelkedetten humanista álláspontról, természetesen újra anélkül, hogy Orbán beszédének valódi tartalmát megvizsgálták volna. Valójában egy trükkel éltek, ami azért volt lehetséges, mert az emberi kommunikációban véges mivoltunk miatt nem magyarázhatunk el mindent az elejétől a végéig újra és újra. Ez pedig az az egyszerű tény, hogy az iszlám világ alapvonása az állam, az iszlám jog, az iszlám vallás és életforma, valamint kultúra egysége, mialatt a nyugatié az egyház és az állam szétválasztása. Ebben rejlik az az időzített bomba, ami az iszlám hitűek nagyobb termékenységével néhány évtized múlva törvényszerűen bekövetkezik. Még nem nagyon hangoztatják céljaikat, de nem is titkolják, hogy Európát is saját tulajdonuknak tekintik, mivel Allah teremtett mindent, persze az övéinek, így Európa is őket illeti. Ezért mondhatta a miniszterelnök, hogy a nyugati országok "nem mások, mint népek konglomerátumai", mialatt mi közép-európaiak "a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke", akiket az említett veszély közvetlenül (még) nem fenyeget. Ezért ennek a veszélynek az elhárítása "nem a mostani feladat, nem a mi életünk feladata", de nálunk is bekövetkezhet, és akkor nem csak délről, hanem nyugatról is megjelenhet ez a veszély.
    
     Kiadó: Országos Trianon Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.