OS Országos Sajtószolgálat
2023. december 7. csütörtök
Ismertető


2022. augusztus 3., szerda 12:54

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 3., szerda (OS) - HIHETETLEN, ÍGY IS LEHET CSINÁLNI, EGYETÉRTÉSBEN A VÉDŐNŐK ÉS AZ ENERGIAITAL SZÖVETSÉG

    A "Brit tudósok megállapították" kezdetű, valamint a nettó hatásvadász véleménycikkek özöne után azt gondolhatnánk, hogy energiaital témában soha nem lesz egyetértés. Erre cáfol rá a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magyar Energiaital Szövetség a tervezett együttműködési megállapodásukkal.

A két szervezet példát akar mutatni azon nemes cél érdekében, hogy a gyermekek egészséges fejlődését segítő hiteles tájékoztatás összekötő kapocs lehet az eltérő területen működő civil szervezetek között.

Megkérdőjelezhetetlen azon felelősségteljes munka fontossága, amelyet a védőnők, az 1915 óta működő Magyar Védőnői Szolgálat rendszerén belül látnak el. Tevékenységük középpontjában, kiemelt figyelemmel, az általuk gondozott családok, gyermekek egészségvédelme, a betegségek kialakulásának megelőzése, valamint az egészségfejlesztés áll.

Ezt a munkát szeretné a MESZ segíteni és a védőnők ismeretét bővíteni az energiaitalokkal kapcsolatban:

-    GYERMEKEKNEK NEM AJÁNLOTT semmi, ami koffeint tartalmaz: kávé, tea, energiaital és kóla sem,
-    EGÉSZSÉGES FELNŐTTEK (tudományos kutatás alapján) naponta 400 mg koffeint, azaz például 5 doboz energiaitalt fogyaszthatnak.

Ennek érdekében a MESZ tájékoztató anyagokat állít össze az energiaitalokról, valamint részt vesz és előadást tart a Magyar Védőnők Egyesülete által szervezett szakmai rendezvényeken.

     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.