2024. április 26. péntek

2022. augusztus 8., hétfő 13:23

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Újabb menekültek elhelyezését segítette a katasztrófavédelem. A háború kitörése óta folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai az Ukrajnából érkezők elhelyezésén. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak megsegítésén, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek útján kerülnek biztonságos helyre.

A katasztrófavédelem az elmúlt héten 92 ember, köztük 42 gyermek és 28 nő elhelyezésében, utaztatásában működött közre. A háború kitörése óta összesen 12 380 ember elhelyezésében vett részt a szervezet.

Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság