2024. május 5. vasárnap

2022. augusztus 9., kedd 18:04

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 9., kedd (OS) - A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) Miskolcon rendezi meg 3 napos szakmai konferenciáját "Erkölcsi dilemmák-etikai kérdések" címmel. A szakmai programon a szövetség Magyarországon, Erdélyben és Kárpátalján működő, összesen 26 szolgálatának önkéntesei és meghívott szakemberek vesznek részt.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége minden évben megrendezi országos szakmai konferenciáját önkéntesei számára. 2022. évben a szakmai programnak Miskolc-Egyetemváros ad otthont. A résztvevők előadásokat hallgathatnak meg, kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt, kiscsoportos foglalkozásokon cserélhetik ki tapasztalataikat az erkölcs-etika témakörében.
     A szövetség önkéntesei napjainkban hetente közel 2000 óra önkéntes munkát végeznek, amely éves összesítésben meghaladja a 100 000 óra telefon melletti szolgálatot. A segítő beszélgetések a 116-123 és további 6 segélyhívó vonalon, magyar nyelven vehetők igénybe az öngyilkosság megelőzése, a  krízisek kezelése és a mentálhigiénés prevenció érdekében.
     Információ: Dudás Erika elnök +36 30 4882159

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége