OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. augusztus 17., szerda 10:13

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 17., szerda (OS) - Kétéves a sürgősségi motoros vérszállítás Magyarországon, második születésnapjukat ünneplik a Vérlovagok, hazánk egyetlen önkéntes sürgősségi vérszállító közösségének tagjai.

        A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány fenntartásában működő közösség küldetése, hogy az életet jelentő vér a megfelelő időben legyen a megfelelő helyen az egész országban, az év minden napján. A magasan képzett és tapasztalt önkéntesek ennek érdekében az elmúlt esztendőben is több mint százezer kilométert tettek meg megkülönböztető jelzés használata mellett.
     A magyarországi önkéntes közösség 2020-ban történt megalakulásával hazánkban egy hiánypótló tevékenységet végző szervezet jött létre, amelynek célja, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszert támogatva, az illetékes hatóságokkal és az egészségügyi kormányzattal együttműködésben lássa el feladatait, őrizve és tovább gyarapítva a Vérlovagok jó hírét és megbecsültségét.
     A Vérlovagok megalakulásának második évfordulója alkalmából a magyarországi sürgősségi motoros vérszállítók 2022 augusztus végén közös születésnapi motorostúrára invitálnak valamennyi érdeklődőt. Az eseményről részletek, illetve a regisztrációs felület a Vérlovagok hivatalos közösségi oldalán találhatók.

     Kiadó: Magyar Mentőszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.