OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. augusztus 20., szombat 13:30

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 20., szombat (OS) - Az előrejelzett időjárási körülmények között nem biztonságos a tűzijáték megtartása

        Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött. A tervek szerint a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra.
     Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével történt előzetes egyeztetést követően az operatív törzs azt javasolja, hogy a ma 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István Bazilikában tartsák meg. Szentmisét követő körmenet helyett az operatív törzs azt javasolta, hogy a Szent István-bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt zenés imaórát tartsanak.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.